Kategorier
Varmepumpe

Vedlikehold du kan gjøre selv

Finnes det vedlikehold du kan gjøre selv på varmepumpa, for å sikre at den holder lenge?

Når man først har fått varmepumpa i hus, så er det viktig å følge opp med vedlikehold. Noe må gjøres omtrent annenhver måned, mens andre ting kan gjøres med ett til to års mellomrom. Det er alt etter hvilke varmepumper du har og hvilke filtre som er i varmepumpa. Informasjonen om hvordan du kan vedlikeholde din varmepumpe kan du finne i brukerveiledningen, men du kan også snakke med leverandøren som installerer pumpen hos deg, slik at du får en gjennomgang av hva som må gjøres ansikt til ansikt. Det er så mye lettere å huske hva man skal gjøre på den måten.

Hva kan du gjøre selv?

En enkel huskeregel er at alt som skal gjøres av målinger av temperaturdifferanse, kontrollmålinger av spenning, strøm og jord og sjekke lekkasje i anlegget er jobb som skal gjøres av autorisert installatør og ikke deg. De tingene som du skal gjøre selv er å gjøre rent innedelen og rense finnene. Har du forskjellige filter, skal disse renses eller byttes innenfor anbefalt tid. Du kan også gjøre rent utedelen og rense finnene der også. Bytte batterier i fjernkontrollen kan du også gjøre om du opplever at den begynner å fuske.

Husk service på varmepumpen din
Det er viktig å ha service på varmepumpa annethvert år for å forlenge pumpens levetid.

Trenger den service ofte?

Nei, en varmepumpe trenger ikke nødvendigvis service så veldig ofte. Hvor ofte din varmepumpe trenger service er faktisk avhengig av hvilket merke, modell og kvalitet på varmepumpen. Så lenge du selv følger opp med vedlikehold trenger du nok ikke service mer enn omtrent annen hvert år. Du gjør lurt i å ha en serviceavtale med det firmaet som installerte varmepumpen hos deg, slik at de er kjent med varmepumpen og eventuell service som er gjort på den, hvis det skulle oppstå problemer.