Kategorier
Varmepumpe

En varmepumpe kan være stilig!

Det er klart at det finnes alternativer til oppvarming som kan være direkte vakre og innby til kos og varmepumpa er nok ikke helt der. Men det finnes måter du kan få den til å passe inn i din bolig og se bra ut!

 

Når du og familien har bestemt dere for at dere vil ha varmepumpe i boligen, så er det helt klart andre hensyn enn det estetiske som har vært årsaken. Er man ute etter oppvarming som ser bra ut er det nok bedre med peiser og lignende alternativer. Men det er faktisk ikke så vanskelig å få det til å se bra ut med varmepumpe heller.

Tenk plassering

Når du skal plassere varmepumpa må du vurdere hvor i boligen den passer best å plassere. Det er klart at det å henge den over sofakroken eller spisestua er nok kanskje å ta litt vel i. Du må også vurdere hvor den vil gi best effekt for å holde jevn temperatur i boligen hele døgnet og hele året. Da vil det naturlige være å finne et midtpunkt i boligen, hvor man også har mulighet til å feste ytterdelen på veggen ute. Ytterdelen er det mulig å kjøpe hus til slik at den går litt mer i ett med bygget og samtidig er lettere å holde ren.

Tenk design

Visste du at du kan få varmepumpene i vanvittig mange forskjellige design og farger? Det er også en perfekt måte å få det til å se bra ut i nettopp ditt hjem. Noen er til og med laget så de ser ut som bilder, slik at du har mulighet til å dekorere hjemmet ditt samtidig som det har funksjonen som varmepumpe. Du kan finne varmepumper i for eksempel grått, hvitt og sort, og gjerne forskjellige varianter av disse fargene. Det finnes matte utgaver og det finnes glansede utgaver.

 

Har du en veldig spesifikk stil kan du også velge å ha overbygg til din varmepumpe, så lenge viftefunksjon og sånn er tilgjengelig er det fullt mulig. Hvordan du får varmepumpa til å passe inn i ditt hjem er helt opp til deg og dine ønsker!