Kategorier
Varmepumpe

Varmepumpe til garasjen

Har du lyst til å ha god og jevn temperatur i garasjen også? Da er det mulig å få egen varmepumpe tilpasset garasjer og boder. Men hvorfor er det smart å ha varmepumpe i garasjen?

 

Mange bruker gjerne garasjen til arbeidsted for eksempel om man jobber med bilen eller motorsykkelen. Noen har mancave der med øl, dart og storskjerm. Men i en garasje har du nødvendigvis ikke samme isolasjonen som man har i et vanlig bolighus. Det fører til at det blir kaldt i garasjen, og hva skjer når man da kommer med en varm bil som skal parkere der? Det utvikler seg kondens selvsagt, som skjer når varm og kald luft møtes.

Oppholdssted og oppbevaring

Når det blir høy luftfuktighet i en garasje vil det være med å utsette bilen for større og ikke minst mer kostbare problemer som for eksempel rust eller sopp. Mange oppbevarer gjerne bildeler, deler til motorsykler eller andre transportmiddel i garasjen, og disse er også veldig utsatte for å få rust eller sopp dersom luftfuktigheten er for stor i garasjen. For ikke å snakke om at mange gjerne oppholder seg i garasjen i timesvis enten de snekrer eller mekker, så er det mange mannfolk og kvinnfolk for den slags skyld som finner glede i å trekke seg litt unna kjas og mas i garasjen. Om det er høy luftfuktighet og garasjen har blitt en yndet plass for sopp, trekker man da inn soppsporer og det kan føre til at man faktisk blir syk.

varmepumpe i garasjen
Varmepumpe kan være fint for garasjen

Beskytter også selve bygget

Med andre ord er det lønnsomt å ha varmepumpe i garasjen også, ettersom du klarer å forhindre en del skader på bilen. Det du gjerne ikke tenker på er at du også beskytter boligen og selve garasjen mot fuktskader ved å ha varmepumpe. Om garasjen er i tilknytning til boligen så kan du forhindre sopp og fuktskader i veggene som går mellom bolig og garasje. Det vil jo naturligvis være to forskjellige temperaturer i bolig og garasje, og om det ikke er ordentlig isolert vil dette skape konflikter i veggen og dermed god grobunn for sopp.

 

Så om du velger å ha varmepumpe i garasjen så skaper du et trygt miljø både for bolig, transportmiddel og ikke minst de som bor i huset og bruker garasjen.