Kategorier
Varmepumpe

Varmepumpe som effektiv varmekilde

Vi nordmenn kan velge mellom flere gode alternative varmekilder. En av de mest populære er varmepumpe, men hvordan kan det ha seg egentlig?

Oppvarming med varmepumpe

Med mindre man bor i blokker og bygårder med sentralvarme, er det oppvarmingen som svir mest i lommeboka til oss nordmenn, spesielt på høst og vinterhalvåret når det er veldig kaldt. Vi kjøper inn på varmekilder som ovner, kaminer og peiser, samt ved, briketter, olje og andre ting som kan brukes til å fyre. Men det finnes jo faktisk en enklere måte å gjøre det på.

Varmepumpe hele året
En varmepumpe gir jevn temperatur hele året

Å investere i en varmepumpe

Man kan få installert en varmepumpe som totalt vil koste et sted mellom 10 000 og 15 000 kr (for de fleste) og da slipper man å kjøpe materiale til å denne med. Varmepumpa varmer nemlig bare opp luften som den slipper inn i boligen selv, du trenger ingenting ekstra. Du slipper å stadig handle påfyll av ved, olje eller andre ting man gjerne bruker til å holde varme i kåken. Du tenker kanskje at det er en stor utgift med en gang, men du kan ha varmeviften som varmekilde i veldig mange år, uten behov for å kjøpe ekstra ting. Har du en god leverandør kan du også få en god serviceavtale sånn i tilfelle noe skulle gå galt.

Jevn temperatur året rundt

Det fine med varmepumper er at om du bruker den riktig kan den holde en jevn temperatur i boligen. Det er selvfølgelig viktig at dere plasserer den slik at den kan gjøre dette best mulig. Du kan selv styre hvor høy eller lav temperaturen skal være. Det finnes gode tips om hvordan du kan bruke den mest mulig miljøvennlig slik at du alltid har god varme i boligen, men uten at det koster all verden. Ikke glem at varmepumpen også kan brukes til å kjøle ned boligen på vår og sommer!