Kategorier
Varmepumpe

Varmepumpe før vinteren

Vurderer du å skaffe varmepumpe før vinteren?

Høsten med sine kalde gufs er allerede her og viser oss hva vi har i vente denne vinteren. Allerede i september har det vært snakk om snø og kuldegrader. Vi nordmenn forbereder oss med å handle inn ved til å fyre i peisen for masse vinterhygge og panelovnene fyker av hyllene i butikkene. Men noen har allerede gjort det de kan for en varm og god vinter med å kjøpe inn varmepumpe. Det er heldigvis ikke for sent å få den i hus før vinteren om du ikke allerede har gjort det.

Hvorfor varmepumpe?

Det er mange gode årsaker til hvorfor man bør skaffe seg varmepumpe for vinteren og en av de største årsakene for mange er nok at strømprisene i Norge er veldig høye. Men med varmepumpe kan du faktisk spare en god del penger på strømregningen, faktisk så mye som 40% på oppvarmingen av boligen.

Et annet godt argument er at du alltid har jevn temperatur inne, slik at det er mer behagelig å oppholde seg innendørs. Du slipper å fyre på spreng eller vente på at panelovnene skal få varmen i rommet opp, fordi det er jevn og god temp i hele boligen.

Miljøvennlig alternativ

Ettersom dette også er regnet som det mest miljøvennlige alternativet til oppvarming. En varmepumpe begrenser partiklene i luften slik at det også gir veldig godt inneklima som er gunstig spesielt når man har barn eller personer med luftveis problematikk som for eksempel astma.

Ettersom varmepumpene bruker luft, vann eller andre former for fornybar energi, så slipper man ut mindre klimagasser enn andre former for oppvarming. Det er også en veldig god måte å kjøle ned boligen på sommeren når varmen står på, selvfølgelig så er det gitt at man faktisk har en varmepumpe som kan både varme og kjøle luften.

En varmepumpe kan brukes hele året.
En varmepumpe skaper et godt inneklima og kan være veldig fint å ha hele året.