Kategorier
Varmepumpe

Tips før du kjøper varmepumpe

Skal du kjøpe varmepumpe? Da har vi noen gode tips du kan ta med deg på veien.

Når du har tatt avgjørelsen om at du vil kjøpe deg en varmepumpe så har du kommet et steg på veien når det kommer til godt inneklima og ikke minst gode og jevne temperaturer hjemme. Men det er en del ting det er greit å tenke over når man skal kjøpe varmepumpe. For eksempel er det jo ikke vits i å betale for mye eller for lite for den slags skyld.

Kartlegg behovet

Hvor stor er boligen som skal holdes varm eller kald? Dette er med og bestemmer størrelse og styrke på varmepumpen du skal kjøpe. En for liten pumpe vil nemlig ikke kunne varme eller kjøle ned slik du kanskje ønsker. Derfor er det greit å få de aktuelle leverandørene av varmepumpen hjem på befaring slik at de kan være med dere å se på hvilke behov dere har og hva slags pumpe dere trenger. Det samme gjelder jo om det er en liten ettromsleilighet, det er jo ikke nødvendig med en gedigen varmepumpe med enorm kapasitet da.

Sjekk markedet

Før du skal kjøpe varmepumpe så er det lurt å sette seg inn i markedet der du bor. Hvem er det som leverer varmepumper, hvilke priser opererer de med? Hva koster en eventuell serviceavtale? Hvor mye må du betale for service uten serviceavtalen? Det er mange ting å tenke på, men med å vurdere sånne ting først slipper du å gå på en smell senere. Det kan jo være greit å ha en leverandør å forholde seg til.

Begynn gjerne med å se hvilke leverandører dine venner, kollegaer, familie eller naboer har brukt. Du kan så ta kontakt med de forskjellige og sjekke hvilke tilbud de skulle ha til deg, men det absolutt letteste er å faktisk å legge varmepumpa ut på anbud og se hvilke selskap som kontakter deg med tilbud du kunne tenke deg. Da er det faktisk leverandørene som konkurrerer om deg og det er de som gjør jobben, ikke du. Da får du tid til andre ting!

Finn riktig varmepumpe
Sjekk hva slags varmepumpe som dekker dine behov