Kategorier
Varmepumpe

Støtte fra Enova på varmepumper

Visste du at du kan få støtte fra Enova til å kjøpe varmepumpe? Her får du litt informasjon om ordningen.

Det er mange nordmenn som ser verdien i det å skaffe seg en varmepumpe, det har jo tross alt mange fordeler. Deriblant sparer man strøm og man har en jevnere temperatur i boligen noe som er mer behagelig for både de som bor der og lommeboka. Ved å benytte deg av den energien som allerede finnes i naturen så er du med å sørge for at det er mindre utslipp av klimagasser og du er dermed miljøvennlig samtidig som du sparer penger på strøm.

Hvilket tilskudd?

Når du skal kjøpe varmepumpe bør du sette deg inn i de forskjellige varmepumpene og ikke minst hvor mye av kjøpet du får tilskudd til. Hvor stort beløp du får i tilskudd er avhengig av hvilken pumpe du ønsker å kjøpe. Det finnes mange forskjellige varmepumper og det som skiller dem er hva som drifter dem og gir energien. Skal du kjøpe en luft-til-vann-varmepumpe så kan du få inntil 20 000 kr i støtte til dette. Kjøper du væske-til-vann-varmepumpe så er det opp til 30 000 kr i støtte til dette fra Enova. En avtrekksvarmepumpe kan du også få inntil 20 000 kr i støtte til. Luft-til-luft-varmepumpe gir ikke rett på støtte fra Enova.

Hvordan velge?

Så hvordan kan du velge hvilken varmepumpe som du skal kjøpe? Vel, du må sette deg inn i hva de forskjellige varmepumpene er og hvordan de driftes. Det er for eksempel enkelte varmepumper som det ikke lønner seg å ha steder hvor det blåser vilt og været har en tendens til å være storm og regn. Andre varmepumper fungerer bra i det miljøet. Så gjelder det å finne ut hva som passer inne i boligen, hvor stor varmepumpa må være og hvor mye kraft den må ha.

Støtte fra Enova
Du kan få støtte til å installere varmepumpe

Ha befaring!

Er du i tvil så sjekker du med de forskjellige leverandørene av varmepumper i ditt nærområde. Be dem om å komme på befaring og gi deg tips til hva du trenger og en pris på deres tjenester og produkter i henhold til deres anbefaling. Husk, du kan innhente flere tilbud, og ikke bare ett!