Kategorier
Varmepumpe

Hvor mye kan du spare på strøm?

Det er et velkjent faktum at man sparer penger på strømmen om man velger å ha varmepumpe, men hvor mye er det egentlig å spare?

Det å spare penger på strømmen er et godt argument for mange når de velger å installere varmepumpe, men spørsmålet er jo selvfølgelig hvor mye man egentlig sparer? Det er jo faktisk også utgifter med å skaffe seg varmepumpe?

Utgifter ved installasjon

Det å måtte gå ut med alt fra 10 000 kr til 130 000 kr kan være veldig mye for mange, og det er jo selvfølgelig helt avhengig av hvilken varmepumpe man installerer og om det er en del av en bygge eller renoveringsprosjekt, hvilket gjerne gjelder de helt dyreste varmepumpene, eller man installerer en vanlig luft til luft varmepumpe som er den pumpa vi alle er best kjent med.

En varmepumpe varer gjerne et sted mellom 10 og 20 år, helt avhengig av kvaliteten på pumpen og hvor mye du vedlikeholder den. Du bør også ha en god service avtale på plass slik at du kan få fikset pumpen når det er nødvendig. Dette er i hovedsak de utgiftene man har på varmepumpen.

Det kan lønne seg med varmepumpe.
Sjekk hva du kan spare på strømregningen ved bruk av varmepumpe.

Spare penger med varmepumpe?

Ja, det er faktisk mulig å spare så mye som 40% på dine kostnader på oppvarming. Vi vet jo alle at oppvarming er det dyreste punktet på vår strømregning, og ikke alle våre teknologiske duppeditter. Avhengig av hvilken pumpe du velger og prisen på pumpen, så kan du faktisk spare inn utgiftene på pumpen i løpet av første eller andre året.

Grunnen til at man sparer så mye penger på strømmen er fordi det går ekstremt lite strøm til å drive disse varmepumpene og derfor får man veldig mye bedre utbytte av strømmen i henhold til varmeeffekt. Skal man kjøle ned boligen kommer det til å ta litt mer strøm, men det er ikke nødvendigvis så veldig mye mer det koster.