Kategorier
Varmepumpe

Slik reduserer du strømregningen

For å redusere strømregningen, må du redusere energiforbruket i boligen din. Dersom du er litt observant på ditt forbruk kan du spare inn litt penger og kilowatt i løpet av året. Enova viser at hele 45 prosent fra norske husholdningers strømforbruk i løpet av et år, skjer i månedene desember til mars. I løpet av disse månedene er også strømprisene på sitt høyeste.

Å redusere strømregningen kan gjøres på flere smarte måter. Et eksempel er å redusere innetemperaturen med 1 grad, da vil du spare ca. 5% på strømregningen. Varmekablene på badet er heller ikke nødvendig å ha på fult. Litt varme er selvsagt behagelig, men for å spare inn så unngå å sette det for høyt – og hold temperaturen jevn. Du kan også med fordel ta i bruk andre oppvarmingskilder som varmepumpe, vedovn og pelletskamin. Når det gjelder belysning bør du gå over til LED fordi man får mer lys per watt med LED-lys kontra vanlige glødepærer. Videre kan du montere sparedusj, noe som sterkt reduserer forbruket av varmtvann. Andre nyttig tips er slik så å holde kjøleskapet og fryseren vedlike, pass på at det er støvsuget bak kjøleskapet og at fryseren blir tint av et par ganger i året. Skaff strømuttak med strømbryter slik at du kan ta av TV-en og andre apparater helt, og at apparatene ikke ender opp i standby-modus. I tillegg bør man unngå klesvask i hytt og pine, samle det heller opp og vask mer klær samtidig. Unngå også å bruke tørketrommelen for mye. Ved klesvask kan du henge opp klærne inne på badet i et klesstativ til det har tørket. Både vaskemaskin og tørketrommel bruker mye elektrisitet.

Sist men ikke minst, sjekk din strømavtale. Gjør god research på nett etter priser hos de ulike selskapene og sammenlign. Eventuelt kan du legge ut på anbudstjenester og få flere tilbud fra ulike selskaper som kjemper for deg som kunde.