Kategorier
Varmepumpe

Slik finner du den rette varmepumpen for deg

Har du bestemt deg for å kjøpe varmepumpe men er usikker på hvilken som passer best for deg og din bolig?

Når du skal velge varmepumpe er det en del ting du må vurdere og en av dem er hvilken klimasone du hører til i. Årsaken til at du bør finne ut av det er at de forskjellige varmepumpene fungerer forskjellig i forskjellig klima. Bor du i en sone som er temperert eller kald? Faktum er at vi i Norge stort sett bare har kald sone fra Stavanger og oppover i landet. Den tempererte sonen er sør/øst og bortover til Stavanger området.

Hvilken modell?

Så gjelder det å finne ut hvilken modell du er interessert i og hvilken som fungerer best. Det finnes et stort utvalg av pumper og du kan til og med få pumper som er maskert som maleri. Du kan få varmepumper som står på gulvet og du kan få gode modeller som henger på veggen. Mange tenker designmessig og da kan en varmepumpe som henger på veggen kanskje være litt lite gunstig.

Med rett varmepumpe kan du spare penger på strømmen
Finn rett varmepumpe for deg og få mye mer ut av den.

Samtidig er en pumpe som henger på veggen bedre til å distribuere varme eller kulde gjennom boligen. Samtidig er de varmepumpene som står på gulvet gjerne mer stillegående enn de som henger på veggen.

Pris på varmepumpe?

Så er det et viktig punkt og det er prisen. Dette er noe du kan gjøre en del for å påvirke slik at du ikke nødvendigvis trenger å betale skjorta. Avhengig av hvilken pumpe du ønsker å kjøpe, kan du få støtte fra Enova. Det er ganske betydelig støtte som får ned kostnadene på pumpene ganske mye.

En annen måte å sikre lav pris er å legge ut ditt ønske om varmepumpe er gjennom å legge ut på anbudstjeneste som for eksempel Tjenestetorget. Her vil du få forskjellige tilbud fra leverandører og disse kan du så sjekke over for å se hvilket som tiltaler deg mest. Husk at tilbudet ikke skal skorte på kvaliteten på tjeneste eller varmepumpe. Du skal ha en pumpe i god kvalitet.