Kategorier
Varmepumpe

Slik får du rimelig oppvarming

Vi ønsker alle at strømregningene skal bli mindre, men det er ikke mye vi får gjort med strømprisene her i landet selv. Det eneste vi kan kontrollere er vårt eget forbruk av strøm til blant annet oppvarming og hvordan kan vi egentlig gjøre det?

Lange vintre gir høye strømregninger

Det som gjerne krever mest av strømforbruket vårt er oppvarming, og den kan brått ta en stor del av kaka når høsten og vinteren kommer. I slutten av mai 2017 er det faktisk snødd enkelte steder i landet, og det sier litt om hvor lange vintrene kan være her i Norge fremover. Jo lengre vintrene drar ut, jo større del av året har de fleste av oss forhøyet strømregning.

Kalde vintere krever oppvarming
Kalde vintere kan kreve mye oppvarming

Varmepumpe som oppvarming

Det finnes mange måter å minske effekten oppvarming har på strømregningen. Man kan finne alternative oppvarmingskilder til å varme opp boligen med. Noen sverger til ved og fyring, mens andre igjen foretrekker varmepumper. De fleste nordmenn er kjent med luft/luft varmepumpe som faktisk reduserer klimagassutslippene dine radikalt. En varmepumpe er altså et veldig miljøvennlig alternativ til oppvarming, og den slipper ikke ut partikler i luften, hvilket også bedrer luftkvaliteten i boligen. Disse pumpene kan avgi noe støy og det kan også være lurt å velge en modell som har mindre støy om man er litt ømtålig for lyder.

Varmepumpe gir god varme
En varmepumpe utgir varme effektivt

Både til oppvarming og nedkjøling

Når det kommer til de kaldeste nettene på de kaldeste stedene i Norge, som for eksempel i kystområdene oppe i nord, hvor temperaturen kan komme ned under minus 20 grader ute, er det greit å ha flere kilder til oppvarming. Du kan regne med å gå ned mellom 30% og 60% i strømforbruk på oppvarming. Fordelen er også at du kan bruke disse varmepumpene til å kjøle ned boligen når det er varmt ute, så fremt den er montert riktig med riktig utstyr, hvilket de fleste er i dag.