Kategorier
Varmepumpe

Luft til luft varmepumpe

Dette er den desidert mest vanlige varmepumpen og det er nok den de fleste av oss har eller har sett. Hvorfor er denne et godt alternativ?

Når man er på jakt etter et billigere alternativ til oppvarming enn det man har, så er absolutt en luft til luft varmepumpe en mulighet. Den koster gjerne ikke så mye som de andre varmepumpene og har et prisnivå som gjerne ligger fra 13 000 kr til 20 000 kr avhengig av hvilken type du kjøper og hvilke funksjoner du vil ha i varmepumpa.

Hvordan fungerer luft til luft pumpe?

En luft til luft varmepumpe henter luft utenifra og varmer eller kjøler den ned før den slipper luften ut i boligen, veldig kort fortalt. Ifølge oljefri.no så går prosessen ut på at en væske fordamper når den tilføres energi og avgir energi når den kondenserer. Dette gjør det mulig å flytte varme fra en kald omgivelse (ute), til en varmere omgivelse (inne).

Luft til luft varmepumpe
Luft til luft varmepumpe er en effektiv type oppvarming.

En luft til luft varmepumpe har en utedel og en innedel. Utedelen sørger for å få luften inn slik at den kan varmes opp eller kjøles ned. Utedelen bør dekkes over slik at det ikke kommer mye regn, vind, partikler eller andre ting inn i selve systemet. Dette sparer deg for mye vedlikehold og sørger for at varmepumpen varer mye lengre.

Hvorfor bør du velge luft til luft varmepumpe?

Dette er et godt alternativ i både små og store boliger, det som har noe å si er hvor stor pumpe du bør ha for å få en jevn og god temperatur i hele boligen. Det er jo sånn at det lønner seg å ha dører og vinduer lukket om man ønsker å ha den jevne temperaturen.

En slik pumpe slipper ut lite forurensing og den sørger for et godt inneklima ettersom den slipper ut veldig lite partikler. Du får også mye varme igjen for veldig lite energi, hvilket betyr at du sparer gode penger på strømregningen din.