Kategorier
Uncategorized

Kutt i strømpriser med varmepumpe

Spar penger med varmepumpe

Med varmepumpe kan du få merkbare kutt i strømregningen din. Hvor mye du sparer kommer an på hva slags varmepumpe du velger, planløsningen i hjemmet ditt og forbruk. Det er vanlig å anslå en energibesparelse på 30 til 60 prosent, eller omtrent 8000 kroner i året spart med varmepumpe.

Spar penger med varmepumpe
Varmepumpe er lurt hele året

En årsak til at noen sparer mindre penger enn andre på å bytte til varmepumpe, er at de heller øker

komforten i hjemmet, for eksempel ved at gjennomsnittstemperaturen i huset øker fra 18 til 22 grader. Andre benytter seg av varmepumpen om sommeren, og da vil det også føre til at strømregningen ikke nødvendigvis går ned med varmepumpe. Allikevel er det ingen tvil om at det er store muligheter for å spare penger på strømregningen ved hensiktsmessig bruk av varmepumpe. Det vil merkes både på

 

strømregningen og sparing ved mindre fyring.

Sjekk tilleggsfunksjoner på varmepumpen

Dersom du leter etter en rimelig varmepumpe som gir valuta for pengene, bør du ta i betraktning SCOP (årsvarmefaktoren). En høy SCOP vil gi deg høyere årlig besparelse. Varmepumper som har høyere priser har som regel flere tilleggsfunksjoner, blant annet finnes det mer avanserte løsninger for luftfordeling, luftrensing og andre funksjoner som tidsstyring. Likevel kan du finne en billig varmepumpe, med færre funksjoner som fortsatt kan gi deg en betraktelig økning i inneklimakvalitet og reduksjon i strømpris.