Kategorier
Varmepumpe

Gulvmontert vs. veggmontert varmepumpe

Du vet du vil ha varmepumpe men du er usikker på hvor du vil ha den montert. Her får du litt fordeler og ulemper med den gulvmonterte eller den veggmonterte varmepumpa.

Når man skal ha varmepumpe er det en del ting man må ta stilling til. Design og utseende på viften er faktisk en av dem, ettersom vifta kan være ganske stor og klumpete. Så hvor vil du egentlig ha vifta? Foretrekker du å ha den på gulvet eller vil du helst ha den på veggen?

På gulvet

Når det kommer til å ha vifta på gulvet, så er det på mange måter en stor fordel. En av grunnene til dette er at den er lettere å gjemme bort om den står på gulvet. Du kan sette den et sted hvor den glir lettere inn eller ikke synes så godt. Men det er også viktig å huske at vifta skal ha tilgang på luft utenfra, og at den må stå en plass som gjør at lufta kan sirkulere fritt. Designmessig så er det mange som foretrekker dette ettersom den ikke tar opp plass på veggen.

På veggen

Mange foretrekker å ha vifta hengende på veggen av mange grunner. For det første så får det luften til å sirkulere bedre om vifta henger på veggen. For det andre så behøver du ikke plassere den slik at det ødelegger designet i stua eller på kjøkkenet. Det finnes for øvrig også måter man kan unngå problemer med design ettersom det finnes mange forskjellige typer utseende på viftene. Du kan faktisk få vifter som ser ut som maleri eller bilder og du kan få vifter som er i litt mer moderne design.  Design kan få pumpene opp i pris, men det kan gjøre stuen desto finere og litt mer moderne.

Varmepumpen jan være vegghengt eller stå på gulvet
Skal du ha vegghengt varmepumpe eller en som står på gulvet?