Kategorier
Varmepumpe

Hvordan finne varmepumpe som er best i test

I Norge blir det stadig mer og mer populært med varmepumpe. Kanskje ikke så rart med tanke hva dette gjør med inneklimaet vårt. Lurer du på hvordan du finner en varmepumpe best i test? Her får du svaret!

Mange tester

På nettet finnes det utrolig mange ulike tester som tar for seg en del av de varmepumpene som finnes på markedet. Selv om disse testene kan være en god indikator på hva slags pumpe som vil være et godt valg, er det lurt å ta med seg et kritisk blikk.

Du må for eksempel være nøye med å se på når testen er utført. Markedet forandrer seg fort og de forskjellige merkene kommer stadig med en ny og forbedret modell.

Det er også lurt å se på hvem som står bak denne testen og hva slags kriterier som er lagt til grunn. Det er ikke nødvendigvis slik at modellen som kommer best ut, er den som egner seg best til ditt hjem og dine behov.

Finn ut hva du trenger

Et godt råd er å starte med å finne ut av hva slags varmepumpe som vil fungere optimalt i din bolig. Da blir det lettere å bruke testene til å finne en modell du vil bli fornøyd med.

Leverandørene har mye god kunnskap om varmepumper og ulike behov, så det kan lønne seg veldig å ta kontakt med noen av disse for å få gode råd.

Se på ulike tester

Hvis du har bestemt deg for å velge en varmepumpe ut ifra det du kan finne ut av testene, bør du se på mange forskjellige tester. Se om du finner noen modeller som kommer høyt opp i mange av dem, og noter ned disse. Da ligger du godt an når du skal ta kontakt med leverandører for å få pristilbud og hjelp videre.

Be om flere tilbud

Når du har brukt nettet og tester til å bli litt mer kjent med markedet og hva slags varmepumper som finnes, er det på tide å ta kontakt med noen som kan levere både pumpe og montering. Da gjør du lurt i å snakke med flere, slik at du kan sammenligne ulike tilbud.

Da kan du faktisk nå to mål: En varmepumpe som er best i test og med beste varmepumpe pris.