Kategorier
Varmepumpe

Slik får du billig varmepumpe

For å få en god varmepumpe til en billig penge, eller i hvert fall rimeligere, er det en rekke gode tips du kan benytte deg av. Det første du bør gjøre er å lese deg opp på de ulike varmepumpene og finne ut hvilken type du ønsker. Det finnes ”luft til luft”, ”luft til vann”  og ”væske til vann” varmepumper. Du bør velge en varmepumpe som passer din type bolig, størrelsen på boligen og hvor godt isolert boligen er.

Deretter bør du sjekke ut priser hos ulike aktører. Varmepumper er en investering, men prisene varierer likevel en del. Du må huske på at kvalitet på varmepumpen og arbeidet også er viktig – ikke bare prisen. Ofte så står prisene fordelt på kostpris for varmepumpen og hvor mye selskapet tar for installasjonen. Det er en klar fordel å samle kostnadene for dette hos samme selskap, slik at dersom det skjer noe i fremtiden kan du gå tilbake til selskapet og kreve at de retter mangelen. Du stiller ikke like sterkt om du da har betalt varmepumpen fra en leverandør og innstallering fra en annen.

For å få gode tilbud hos de ulike aktørene, så vis at du sjekker pris og prøv å forhandle deg frem. Eventuelt kan du benytte deg av anbudstjenester så vil de ulike selskapene konkurrere om deg som kunde. Da sparer du også tid og du fyller kun ut et enkelt skjema med informasjon om boligen din. De ulike selskapene vil komme med et tilbud til deg som passer din boligprofil.

Til slutt må du også husk på at Enova innvilger støtte på inntil 20 000 til 30 000 kroner avhengig av hvilken type varmepumpe det er. Enova støtte installering av varmepumpe fordi dette er et miljøtiltak. Det vil si at dersom du i samme slengen fjerner oljefyr og oljetank kan du få ytterligere 20 000 kroner i støtte. Den siste støtten vil halveres i 2019 og falle helt bort i 2020 når forbudet mot oljefyr trer i kraft. Det kan altså lønne seg å være rask om du har en oljefyr stående hjemme.