Kategorier
Varmepumpe

Få bedre inneklima

De aller fleste av oss har godt av å få et bedre inneklima, slik at man får bedre helse. En måte å gjøre dette på er ved å investere i en varmepumpe.

Vi har alle vært i et sånt hus, der lufta er så tjukk av støv, røyk og alle mulige slags partikler at det ser ut som om tåka har lagt seg i boligen. Det er veldig ubehagelig å være et sånt sted og mange kan merke at helse blir påvirket av det. For eksempel kan det påvirke slimhinner i nese, slik at det blir tyngre å puste. Det kan klø i øynene og det kan føles som om man puster grøt og ikke ren luft. En ting er å være på besøk et sånt sted, men det å bo et sånt sted er virkelig ikke bra for kropp og sjel.

Velg varmepumpe

Ja, dette er en måte å få et bedre inneklima på. Selvfølgelig kan de som bor i boligen slutte å røyke, begynne å tørke støv og alle sånne tiltak, men et av de mest virkningsfulle er nok å få en alternativ varmekilde som varmepumpe. Oljekaminer, pelletskaminer og vedovner har veldig mye utslipp av partikler, hvilket kan føre til eller forverre luftveislidelser som for eksempel astma. Varmepumpen slipper ikke ut noen partikler, faktisk så har den filter som samler opp partikler.

Lønnsomt med varmepumpe

Det kan oppleves som dyrt å anskaffe seg en varmepumpe, men faktum er at du vil spare penger på varmepumpe i lengden ettersom du fort kan spare opptil 40% på utgiftene til oppvarming. Prisen på varmepumpen varierer alt etter funksjon, men for en luft/vann-varmepumpe kan du måtte punge ut med 80 000 kr til 140 000 kr. Luft til luft koster gjerne mellom 13 000 kr og 20 000 kr, så de er billigere. Men det som er verdt å vite her er at du kan få støtte fra Enova til de forskjellige varmepumpene. Den du får minst støtte til er luft til luft. Uansett så vil de fleste varmepumper ha en holdbarhet mellom 10 og 20 år avhengig av hvor godt du vedlikeholder den og hvordan den brukes.

En vamepumpe gir bedre inneklima med termostat
Det er enkelt å justere inneklima med termostaten til en varmepumpe.