Kategorier
Varmepumpe

Er du varm? Du trenger ikke aircondition

Faktisk så er det mye lurere å gå til innkjøp av en varmepumpe. Da tenker du langsiktig istedenfor å tenke på kun ett behov. En varmepumpe holder deg varm om vinteren og gir deg en behagelig temperatur om sommeren.

Det er selvsagt et godt argument for de aller fleste at en varmepumpe holder deg varm om vinteren, men det er nok ikke like mange som tenker på at dette er et godt alternativ til aircondition.

Dersom du plages av for varm bolig, kan det være en god idé å vurdere en varmepumpe. Inneklima er utrolig viktig for hvordan vi trives hjemme. Og la oss være ærlige: Vi tilbringer mye tid på sofaen.

Spesielt om natten kan det være utrolig plagsomt hvis det er for varmt, og når sommeren er her for fullt, er det ikke alltid det hjelper å åpne vinduet. Heldigvis er løsningen nærmere enn du tror. Som nevnt: Du trenger ikke aircondition, du trenger en varmepumpe. Da har du ikke bare løst ett «problem», du har også tenkt langsiktig og sikret deg en varm vinter.

Varmepumpe er ofte mer miljøvennlig
Varmepumpe er ofte mer miljøvennlig

Det finnes flere typer varmepumper. Den rimeligste varianten er luft-til-luft. Den krever ikke så mye arbeid ved installasjon. En morderne luft-til-luft varmepumpe funger også veldig bra som aircondition. Så da har du kanskje funnet løsningen din?

Er du skeptisk? Mange tror at det å bruke varmepumpe til avkjøling er veldig dyrt. Det stemmer ikke. På vinteren henter varmepumpen varm luft utenfra og pumper denne luften over elementer i innedelen av pumpen. Så kommer det varm luft ut i rommet. Hvis man skal kjøle ned på sommeren, snur man bare denne prosessen. Varmen hentes da fra inneluften og flyttes til utedelen av pumpen. Smart, ikke sant?

Så hvis du er varm er det ikke sikkert at du trenger en aircondition, men en varmepumpe.