Kategorier
Varmepumpe

Behagelig med god innetemperatur hele året

En ting som har en tendens til å endre seg i tråd med været er temperaturene inn. Men hva kan du gjøre for å ha jevn og god innetemperatur?

Med det til tider ustabile været vi kan ha her i Norge, så kan det være greit å ha en noenlunde stabil temperatur i boligen. Det er lite som er mer irriterende enn å for eksempel våkne om morgenen enten fordi man hakker tenner eller fordi svetten renner. Når man må ta på seg ullsokker på sommeren fordi temperaturene er så lave og man ikke hadde rukket å sette på ovnene for å få god temperatur inne. Men det finnes ting man kan gjøre for jevnere temperatur inne.

Varmepumpe og aircondition i ett

Har du mulighet til det og får støtte fra Enova kan det være gull verdt å skaffe seg varmepumpe. Den må selvfølgelig ha en størrelse som passer med størrelsen på boligen, og plasseres slik at den sørger for jevn temperatur over hele boligen. Det kan brukes til å varme opp boligen og holde jevn temperatur gjennom vinteren. På sommeren kan den brukes som aircondition og den vil da kjøle ned boligen til ønsket temperatur og holde temperaturen der. Selvfølgelig kan man gjøre andre justeringer også som for eksempel solskjerming, men dette er den beste måten å få jevn temperatur på hele året.

Bra for selve boligen også

Det er også bra for strukturen og bygget i selve boligen å ha jevn temperatur gjennom hele året. Det å kjøre på med varme for å få høyere temperatur kan for eksempel føre til kondens og at det etterhvert blir fuktskader. Ettersom du slipper å hele tiden justere varme og kulde med ovner, åpning av vinduer og lignende så reduserer du også strømkostnadene en god del, hvilket gjør at varmepumpen faktisk kan tjene inn sin kostnad ganske kjapt.

Følger du gode tips og råd i forbindelse med bruk av varmepumpe, så vil du oppleve hvor deilig det er å faktisk ha jevn temperatur i boligen året rundt, og ikke minst hvor sunt det er for lommeboka!